الاثنين، 22 أغسطس 2011

كنافة بالمهلبية .................................من مطبخى

مُساهمة من طرف حبة لولى أمس في 2:36



مساءكم وصباحكم فل
كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم





نصف كيلو كنافة نصف كوب زبدة

اكوب سكر و1كوب ماء للشربات

للمهلبيه 2كوب لبن و3 م/ك نشا وسكر حسب ماتحبى




المهلبيه

طبعا كلنا بنعرف نعملها
ههههههههههههههههههههه
يلا عشان خاطر يسورتى

نقلب النشا فى ربع كوب لبن بارد
وبعدين ننزله مع التقليب السريع فى اللبن الساخن المحلى على النار
ونقلب بسرعة عشان مايتكتلش مننا
ونقلبه لحد ما المهلبية يبقى قوامها كويس


الشربات

السكر +الماء على النار ومعاهم عصير نصف ليمونة

ونسيبه يغلى لما الشربات يتقل


الكنافة

نجيب بقى نص كيلو كنافة ونكسره طبعا هو كان فى الفريزر

وبعدين نجيب نصف كوب زبدة سايحة ونحطها على الكنافة ونخلطها كويس

بعدين نجيب صينيتين نفس المقاس ونحط في كل واحدة نصف الكمية وندخلها الفرن

لما تحمر نطلعها ونسقيها الشربات

كده طبعا عندنا طبقتين كنافة

نيجى فى طبق التقديم ونحط الطبقة الاولى وبعدين نفرد عليها حشو المهلبيه( ممكن تحطى فاكهة لو تحبى او اى مكسرات )

بس انا عملتها بمهلبية بس

وبعدين نحط الطبقة التانية من الكنافة

وبعدين نزين وشها بالمهلبيه وونرش عليها جوزهند


ودى شكلها








معلشى المهلبيه اللى على الوش شكلها ملخبط شغل استعجال
عشان كنا قبل الفطار
يلا سلالالالالالالالام




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق